Windows 11: wat kunnen we verwachten?

Begin oktober 2021 is Microsoft begonnen met de uitrol van Windows 11: een nieuw besturingssysteem dat is ontwikkeld door Microsoft. Uiteraard zijn er veranderingen ten opzichte van Windows 10. Wat dit betekent? Wij leggen je uit wat je kunt verwachten.

Wat is Windows 11?

Allereerst is het goed om te weten wat Windows 11 inhoudt, namelijk een Windows NT-besturingssysteem ontwikkeld door Microsoft. De verwachting is dat alle pc’s halverwege 2022 in aanmerking komen voor Windows 11. Wie gaat overstappen naar de nieuwe versie hoeft niet te betalen, want de nieuwste optimalisatie van Microsoft Windows is gratis.

Dit zijn de kenmerken van Windows 11

Net als elke versie heeft Windows 11 zijn eigen kenmerken. Eén van de features van deze nieuwe versie is de ondersteuning van Android-apps. Zo kan je gebruikmaken van tools als Snap-indelingen, bureaubladen en ervaar je een nieuwe, intuïtievere redocking. Qua vormgeving zal je opvallen dat er veel gebruik wordt gemaakt van afgeronde hoeken en een minimalistische look. Ook heeft Windows 11 een integratie met Teams: uitermate geschikt dus voor het bedrijfsleven anno nu.

Maak jouw interface persoonlijk

Het leuke aan Windows 11 is dat je de interface erg persoonlijk kunt maken. Dit kan door te kiezen uit Microsoft Edge en veel verschillende widgets. Blijf op de hoogte van nieuws, updates en entertainment waar jij van houdt. Via de Microsoft Store vind je een breed overzicht met apps en games die je naar wens kunt downloaden. Games krijgen een next level weergave met bijzonder realistische en grafische details.

Veilig online werken

Veilig online werken, we blijven het herhalen, want een veilige online omgeving is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. We zijn inmiddels gewend geraakt aan het vele thuiswerken en hoewel dit niet perse meer de norm is, blijven veel mensen toch een aantal dagen vanuit huis werken. Daar heb je, naast een goede online verbinding, de juiste hardware, software en IT-beveiliging voor nodig. Gelukkig is het met Windows 11 mogelijk om eenvoudig contact te maken met collega’s via Microsoft Teams. Om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s veilig online werken biedt Think4 effectieve IT beveiliging voor zakelijk gebruik. Beveiligingstools als emailsecurity en 2FA implementeren wij dagelijks bij onze klanten.

logo windows 11

Windows 11 op jouw pc gebruiken?

Wil je Windows 11 op jouw pc gebruiken en tussentijdse updates kunnen ontvangen? Dan heb je volgens ons het volgende nodig: een ondersteunde 64bit-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, een grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning, UEFI met Secure Boot en TPM 2.0. Wil jij weten of jouw hardware geschikt is voor de update van Microsoft, versie 11? Dan raden we je aan om contact op te nemen met onze IT specialisten. Vanuit Think4 helpen wij je graag verder.

flexibel werken met microsoft

IT bedrijf Think4 is Microsoft partner en dat betekent dat wij onze klanten voorzien van slimme IT tools voor de moderne werkplek. Niet alleen flexibel werken, ook zorgen wij ervoor dat jij in een veilig online omgeving kunt werken. Wil jij werkprocessen optimaliseren en zoek jij een IT partner die jouw bedrijf helpt bij efficiënt en praktisch digitaliseren? Think4 laat jouw bedrijf groeien door het slim inzetten van resultaatgerichte IT. Neem contact met ons op en wij regelen jouw IT snel en goed.

linkedin

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl