Wifi check met Ekahau Site Survey

Succesvolle wifi check tooling voor perfect bereik

Wifi moet er zijn, altijd, overal en het liefst lekker snel. Oftewel, goede wifi is onmisbaar. Ligt de wifi er ook maar éven uit of ondervindt jouw wifinetwerk een storing, dan merk je dat direct. Irritatie en boze gezichten zorgen direct voor onrust in de tent. Thuis, maar vooral zakelijk wil jij jouw wifi perfect in orde hebben, zodat iedereen ongestoord zijn werk kan doen. Helaas komt het nog wel eens voor dat er wifinetwerken zijn die eigenlijk niet voldoende capaciteit hebben. Dat kan meerdere oorzaken hebben, maar meestal ligt het aan het wifibereik binnen het gebouw. Daar hebben wij nu een oplossing voor.

Aantal wifi access points

Bij een niet goed werkend wifinetwerk kijken wij altijd eerst naar het aantal wifi routers waar jouw bedrijf, afdeling of verdieping gebruik van maakt. Is het aantal wifi routers, oftewel Access Points, wel voldoende? Kun je dat zelf checken? Soms wel. In de meeste gevallen komen wij een meting bij je doen. Net zo makkelijk. En dat is een succes, merken wij, sinds we de Ekahau Site Survey inzetten bij klanten.

ekahau logo

Hoe weet je hoeveel Access Points je moet ophangen in jouw kantoor of in een magazijn? Meestal komt dit neer op nattevingerwerk en wordt er op goed geluk een inschatting gemaakt. Installeren en klaar. Nee, dat vinden wij bij Think4 niet de oplossing. Waarom? Omdat het veel efficiënter en beter kan.

Volgens ons is de oplossing namelijk de Site Survey van Ekahau, waarbij je 100% inzage krijgt in de werking van jouw wifi. Deze check voeren wij steeds vaker uit bij bedrijven die hun wifi willen laten verbeteren. Sneller en beter bereik, dat kunnen wij heel snel en goed voor je checken. Wij bekijken de bestaande situatie en zien vrij snel waar het probleem, dan wel het verbeterpunt zit. Letterlijk, want in heel veel gevallen gaat het om het aanleggen van een extra wifipunt voor een optimaal bereik.

Zo werkt de Ekahau Site Survey

Met behulp van het Ekahau Pro programma kunnen we plattegronden intekenen en naar eigen inzicht Access Points bepalen. De tooling die we hierbij gebruiken geeft aan tot hoever het wifibereik gaat. Na het implementeren van de wifi access points kunnen we daadwerkelijk meten hoe sterk het signaal is op verschillende plekken in het pand. De Ekahau Site Survey wifi check laat direct zien hoe we jouw wifinetwerk kunnen optimaliseren met één of meerdere extra wifipunten.

ekahau wifi heatmapper
ekahau wifi check tooling

Constante verbetering van jouw wifinetwerk

Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat om heel secuur aan te geven waar een wifi router het best geplaatst kan worden. Ook daar trainen wij onze IT specialisten op. En toch vraagt de snelheid van tegenwoordig om uiterste precisie en een optimale beschikbaarheid. Dan zetten wij de Ekahau wifitooling succesvol in bij klanten. Je krijgt daarmee een heel goed inzicht in de werking van je zakelijke wifinetwerk, ook omdat we de site survey meerdere keren per maand voor je kunnen uitvoeren. Wij monitoren hoe jouw access points werken en of deze nog voldoen aan de behoefte. Op die manier werken wij aan een constante verbetering van jouw wifinetwerk, waarbinnen snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid geborgen is.

Wifi verbeteren? Kies dan voor de wifi check met de Ekahau Site Survey. Meer inzicht in je wifi, veilig online werken, betrouwbaar en snel. Dat kunnen wij voor je regelen met onze wifi check tooling. Wij zijn een praktisch en resultaatgericht IT bedrijf dat bedrijven écht verder helpt. Of het nu gaat om het verbeteren van je wifi of je totale IT omgeving, neem eens contact op met Bob van Think4.

linkedin

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl