WiFi als marketingtool in jouw business

Het gebruik van mobiele devices neemt de afgelopen jaren enorm toe. De kantooromgeving is inmiddels overal en altijd bereikbaar via je laptop, tablet en smartphone. Dit is leuk, maar gebruikers verwachten altijd uitstekend WiFi. Jouw favoriete lunchroom, koffietent of café moet uitstekend Free WiFi hebben.

Dit betekent dus ook dat in jouw eigen bedrijf de ontvangstruimte, flexplekken en lunchplekken de WiFi optimaal moet zijn. Niet alleen omdat het een service is, maar op het gebied van marketing valt er nog veel te bereiken.

WiFi en een verdienmodel?
Het beschikbaar stellen van ‘gratis’ WiFi kost geld en brengt altijd zorgen met zich mee. Gebruikers of klanten verwachten immers een veilige verbinding, goede snelheid en uitstekend signaal. Het aanbieden van WiFi als service gaat meestal prima, maar is voor velen vaak moeilijk te vertalen naar omzet of klantenbinding. Is er überhaupt een verdienmodel voor het aanbieden van WiFi? Stel je voor dat het gratis Wifi werkt als marketingtool?

Dé marketingtool
De eigenaar van het ‘gratis’ WiFi netwerk gaat zorgen voor een optimaal, veilig en snel netwerk. Klanten en gasten kunnen gratis gebruik maken van dit netwerk. In ruil hiervoor connect de gebruiker met het socialmedia-account van jouw bedrijf. Op die manier verhoog je het aantal volgers op social media. Door het vergroten van je volgers genereer je vervolgens meer publiciteit.

WiFi-marketing
Maar er is meer en wij noemen het ‘Wifi-marketing’. Wij zijn er van overtuigd dat WiFi-marketing een aparte discipline is en een bijdrage kan leveren aan het marketingproces. Naast connectie via social media, kan ook WiFi worden ingezet als communicatiekanaal en lead generator. Het is mogelijk om advertenties te koppelen aan bijvoorbeeld de locatie van de bezoeker. Deze advertenties kunnen precies worden afgestemd op gebruiker. Daarnaast is het mogelijk rechtstreeks informatie en mededelingen aan te bieden aan de gebruiker.

Jouw WiFi-netwerk als marketingtool?

Think4 optimaliseert het Wifi-netwerk, eventuele beveiligde kassasystemen én zorgt voor dé marketingtool. Benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? We denken graag met je mee. Bel 088 2177575 voor een afspraak.

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl