Welke internetbrowser moet ik kiezen?

Microsoft lanceerde in 1994 de eerste versie van internetbrowser Internet Explorer. Dit is lange tijd marktleider geweest van de internetbrowsers en werd tot 1998 zelfs door 95% van de internetters gebruikt. Sinds het ontstaan van het internet maken we gebruik van een internetbrowser. De internetbrowser is een softwareprogramma dat het mogelijk maakt om een webpagina te kunnen bekijken. We kunnen dus niet zonder, maar bij welke browser kun je anno 2016 het beste terecht?

Inmiddels is er een titanenstrijd aan de gang tussen verschillende browserfabrikanten. Op dit moment is Google met haar browser Chrome marktleider, met een aandeel van 41,67 procent. Op de voet gevolgd door Internet Explorer met een aandeel van 41,37 procent. Firefox en Safari van Mozilla en Apple volgen op zeer gepaste afstand met een gezamenlijk marktaandeel van bijna 15%.* Dit zijn misschien interessante feiten, maar in de praktijk willen we optimaal gebruik maken van internet.

Wat is de beste internetbrowser?
Je wilt met de beste browser aan de slag. Een echte voorkeur hebben we niet. Wel zijn er voor ons drie dingen belangrijk in het gebruik van een browser.

1.Snelheid. Een browser moet snel en efficiënt webpagina’s kunnen laden.
2.Veiligheid. Je wilt geen beveiligingslekken, waardoor het mogelijk wordt dat iemand (hacker) ongemerkt meelift op jouw internetverkeer en zo vertrouwelijke informatie verzamelt.
3.Gebruikersvriendelijkheid. Hoe is de werkomgeving? Wat zijn prettige toolbars? Welke zijn handig?

De ins en outs van de drie veelgebruikte browsers
Om uit te zoeken wat voor jou de beste browser is, kun je verschillende internetbrowsers installeren. Op die manier kun je zelf ontdekken wat handig is en welke browser voldoet aan jouw eisen. Om je te helpen, hebben we hieronder drie browsers al een klein beetje onderzocht.

  • Internet Explorer
    De browser van Microsoft is historisch gezien de grootste en bekendste browser. Deze heeft de reputatie dat de browser vol zit met beveiligingslekken. Dit is met de lancering van Edge (standaardbrowser van Windows 10) absoluut verbeterd. Edge wordt daarentegen nog niet echt omarmd. Wellicht onterecht, want Edge scoort op prestatie zeer goed. Ook heeft Edge als extra service Lady Cortana. Check haar hier.
  • Google Chrome
    Chrome heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid, maar Google heeft al openlijk toegegeven dat het in de toekomst meer gebruikersinformatie wil verzamelen en verkopen. Iets om rekening mee te houden.
  • Mozilla Firefox
    Net als Chrome heeft Firefox een goede reputatie op het vlak van veiligheid. Het wordt geleverd zonder al te veel extra’s. Strakke en snelle open source internetbrowser.

By the way browser Opera is een kleine en misschien onbekende browser, maar heeft de reputatie zeer veilig te zijn. Een veelbelovende nieuwkomer! We zijn benieuwd welke browser jij gebruikt en waarom. Laat het in een reply hieronder weten.

Heb jij na dit blog nog steeds niet je favoriete browser gevonden en wil je graag weten welke browser het beste bij jouw bedrijfsambities past? Bel 088 2177575 voor een afspraak.

*bron: onderzoek netmarketshare

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl