Vraag naar hybrid cloud oplossingen groeit door pandemie

Waarom hybrid cloud zo populair is

De populariteit van hybrid cloud neemt toe in het bedrijfslandschap. Het afgelopen jaar heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat veel organisaties dachten de architectuur van hun mobiele processen op orde te hebben, maar dit in werkelijkheid niet hadden. Als full service IT partner opereert Think4 al jaren op het snijvlak van business en IT. In de loop der jaren hebben we de nodige kennis opgedaan, diensten bijgeschaafd en kwaliteiten op peil gehouden om onze klanten te kunnen blijven adviseren over de laatste ontwikkelingen. Maar 2020 gaf ook ons een volledig nieuw perspectief.

Precies een jaar geleden was werkend Nederland genoodzaakt om halsoverkop het werken op afstand te omarmen. Bedrijven regelden in blinde paniek headsets, schermen, ergonomische bureaustoelen en noem het maar op – maar de IT-oplossing voor mobiel werken bleef vaak achter. Toen de coronacrisis de omvang aannam van een ware pandemie, werd duidelijk dat we nog wel even vast zouden zitten aan die onwennige situatie. Dit was dan ook het punt waarop wij een enorme toename zagen in de vraag naar hybride cloud oplossingen.

Hybrid cloud – wat houdt dat in?

De filosofie achter hybrid cloud is gebaseerd op het samenbrengen van de meest aantrekkelijke kenmerken van vaste netwerken en online netwerken. De combinatie van publiek en privé. Met hybrid cloud profiteer je dus van de vele voordelen van de publieke cloud, zonder in te leveren op de mobiliteit van eigen data, applicaties en werkprocessen. Dit maakt mobiel werken efficiënt en eenvoudig en draagt bovendien bij aan de flexibiliteit van de gehele business.

Om de functionaliteit en veiligheid van de hybrid cloud te waarborgen, moet de communicatie tussen vast en online (public en private) perfect op elkaar zijn afgestemd. Bedrijfsdata sla je op in de private cloud en applicaties en algemene informatie worden beschikbaar gesteld in de publieke omgeving. Zo benut je de unieke aspecten van beide netwerken optimaal – hybride dus.

Pandemie dwingt bedrijven tot innovatie en flexibiliteit

Zoals gezegd zag Think4 naar aanleiding van de groeiende druk op bedrijven om thuiswerken te faciliteren een toenemende interesse in hybrid cloud oplossingen. De focus ligt nu totaal op flexibiliteit en efficiëntie, waarbij tot voor kort vastgeroeste bedrijfsprocessen een opfrisser krijgen en modernisering bovenaan de agenda staat.

Deze nieuwe aanpak vraagt om een IT-landschap dat hierop is ingericht. Thuiswerken blijft, ook als we massaal weer naar buiten mogen. Misschien niet als standaard, maar zeker als fijne afwisseling op de soms vermoeiende kantoordagen. Met hybrid cloud faciliteer je in deze verandering. Hybride werken vraagt namelijk om een hybride oplossing. Think4 biedt bedrijven IT oplossingen voor werken in de cloud.

Kwetsbaarheden werden blootgelegd

Met de haastige beslissingen die de eerste maanden van de coronacrisis met zich meebrachten, kwamen ook de haarscheurtjes aan het licht in de IT systemen en processen die al jaren dienst deden. De bestaande cloud-structuur, beveiliging en netwerkarchitectuur van veel bedrijven bleek op veel vlakken ernstig tekort te schieten. De kop in het zand steken kon niet meer – dus moest ook dit worden aangepakt. Inmiddels kijken we terug op een periode waarin digitale transformatie een grote sprong heeft gemaakt; data-driven processen op basis van hybrid cloud zagen bijvoorbeeld ontwikkeling in sneltreinvaart.

think4 hybrid cloud

Wat betekent dit voor de toekomst?

Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat periodes van onzekerheid vragen om flexibiliteit. Snel schakelen is het enige overlevingsmechanisme. Toch staat dit in schril contrast met de gelimiteerde bereidheid van bedrijven om excessief te investeren in innovatie gedurende zo’n periode. Een slimme investering is dan vaak de enige optie. Hybrid cloud is zo’n slimme investering. Hiermee is thuiswerken nu en in de toekomst gefaciliteerd en kent de operationele efficiëntie van bedrijven die de investering aandurven ongekende vooruitgang.

Met het oog op de toekomst voorspellen we dat hybrid cloud een steeds grotere rol gaat spelen in het bedrijfslandschap. Desalniettemin is het belangrijk om de obstakels die zich nog steeds voordoen te blijven overwinnen. De complexiteit van het implementeren van de hybrid cloud, databeveiliging en compliance – allemaal drempels die voor veel ondernemers nog te hoog zijn. Om deze hordes te kunnen nemen, bieden we als Think4 zorgvuldige ondersteuning en begeleiding naar een succesvolle hybrid cloud implementatie.

slimme it cloud oplossing

Hybrid cloud-oplossing binnen jouw bedrijf

Ieder bedrijf is uniek. Daarom is geen enkele hybrid cloud-oplossing gelijk. Afhankelijk van de schaal van het bedrijf, de processen, data en meer wordt de oplossing volledig op maat gemaakt. Op die manier weet je zeker dat je bedrijf klaar is voor de toekomst.

Wat kan Think4 voor je doen?

Think4 helpt bedrijven met IT oplossingen voor efficiënter werken. Van complete datanetwerken tot slimme IT tools voor flexibele werkplekken met laptops en email security. Geen zorgen om je IT, want wij zorgen dat je aan de slag kunt in een veilige online omgeving.

Tom kan je alles vertellen over hybrid cloud voor jouw bedrijf. Neem contact op met Think4 en wij helpen je direct verder met slimme IT oplossingen. Kies ook voor efficiënter werken in een goed beveiligde IT omgeving. Think4 regelt alles op het gebied van IT voor bedrijven.

Volg Think4 ook op LinkedIn.

linkedin

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl