Tips bij het maken van een digitale transformatie

Hoe zie jij de toekomst voor je van jouw bedrijf? Hoe jouw toekomstplaatje er ook uitziet, één ding is sowieso belangrijk: het digitaliseren van processen en systemen doe je met slimme IT. Een digitale transformatie binnen jouw bedrijf, zorgt er niet alleen voor dat je efficiënter kan werken, het zorgt er ook nog eens voor dat je een hoop geld kan besparen. Maar hoe zorg je nou voor een digitale transformatie? Wij geven je een aantal handige tips bij het maken van een digitale transformatie.

Slimmer digitaal werken

Slimmer digitaal werken is voor iedereen belangrijk. Dit komt doordat IT tools zorgen voor meer gemak en efficiëntie en wie wil dat nou niet? Wil je dus met één druk op de knop je resultaten inzien, je data kunnen delen met collega’s en efficiënt bijsturen vanaf welke locatie dan ook? Of wil je flexibel werken in de cloud? Geef dan een startsein aan de digitale transformatie!

 

Grote stap vooruit

Inmiddels hebben de meeste bedrijven veel van hun processen gedigitaliseerd en zijn hier inmiddels ook aan gewend. Toch is er nog meer winst te behalen om nog grotere stappen vooruit te kunnen zetten. Zo kampen diverse bedrijven nog met IT vragen, een goede bereikbaarheid en het verantwoord gebruiken van hardware. Door specifieke processen te optimaliseren, kan er meer omzet behaald worden én worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer.

Toewerken naar een digitaal niveau

Een digitale transformatie betekent niet voor elk bedrijf hetzelfde. Dit komt doordat niet iedereen gebruikmaakt van dezelfde tools, software en hardware, is het belangrijk om kritisch te kijken naar je eigen werkzaamheden en de diverse behoeftes. Naast het aanbrengen van verbeteringen in processen en slim automatiseren moet je als bedrijf toewerken naar een bepaald digitaal niveau. In feite wil je de transformatie terugzien in je hele businessmodel.

Invloed van digitale transformatie op je bedrijfscultuur

Onderschat een digitale transformatie binnen jouw bedrijf niet. Digitaal transformeren heeft veel invloed op de bedrijfscultuur. Zo wil je natuurlijk dat jij je medewerkers meekrijgt in de verandering en dat vraagt weer om flexibiliteit en begrip. Als iemand 10 jaar lang met een systeem heeft gewerkt en ineens over moet gaan naar een ander systeem dan kan er soms weerstand ontstaan. Daarom is het goed dat je de meerwaarde laat zien van de verandering. Hierdoor accepteren en adopteren jouw medewerkers de nieuwe werkwijze eerder.

Wat zijn je doelen?

Voordat je overgaat tot verandering is het belangrijk om een concreet plan op te stellen en je medewerkers te betrekken in het uitwerken van het plan. Wat heb jij nodig om als bedrijf te groeien en wat hebben jouw medewerkers nodig om hun werk beter te kunnen doen? Think4 helpt je daarbij en biedt slimme IT tools van Microsoft voor het inrichten van de moderne werkplek.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De beste tip die wij jou kunnen geven is een goede voorbereiding. Dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf. Maar is het wel een goed idee om een digitale transformatie te ondergaan? Wij zeggen van wel. Werk gefaseerd, werk nauw samen met jouw IT bedrijf en maak dan de juiste keuzes. Aan de hand van jouw ideeën voor een veranderplan kan Think4 je helpen om IT tools voor digitale transformatie optimaal in te zetten. Neem contact met ons op zodat wij je vanaf moment één kunnen begeleiden, van implementatie tot ICT beheer.

IT voor online samenwerken

Wil jij mee in de digitale transformatie? Als IT vakman kan Tom je alle ins en outs vertellen over flexibel en veilig online werken. Wat je nodig hebt op het gebied van online dataopslag, ICT beheer, IT security en hardware, Think4 is jouw IT partner. Jij krijgt hulp bij het maken van de juiste keuzes als je gaat investeren in IT. We werken snel en goed, zijn altijd bereikbaar en snappen jouw issues als ondernemer. Wij denken met je mee bij het digitaal transformeren en optimaliseren van jouw bedrijfsprocessen met resultaatgerichte IT. Contact opnemen is jouw eerste stap, de rest regelen wij voor je.

linkedin

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl