Succesvol en veilig ondernemen met antivirussoftware

Dat het gebruik van internet niet meer zonder risico’s is, hebben we allemaal wel ondervonden. Malware, virussen, spyware zijn termen waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Nu is er de ‘rage’ dat bedrijven door Cryptovirussen aangevallen worden. Hierbij verspreiden infecties zich razendsnel via jouw computer naar het hele bedrijfsnetwerk. Het zal je niet verbazen dat de schade aanzienlijk is. Uiteindelijk maakt het niet uit door welk virus je getroffen wordt. Belangrijker is de vraag: hoe kan ik mij tegen virussen beschermen?

Een virusscanner is een logische IT-oplossing in het beschermen van je computer en bedrijfsnetwerk. Welke virusscanner is optimaal en wat wil je precies beveiligen? Eerste niet geheel onbelangrijk veelgemaakte opmerking ‘waarom zou ik geld uitgeven voor een betaalde virusscanner terwijl je ook gebruik kan maken van een gratis versie?’ Het eerlijke antwoord is dat in de basis de gratis virusscanner misschien niet eens zo veel onderdoet dan de betaalde versie. Toch zijn er verschillen.

Betaalde virusscanner pakt sneller schadelijke bestanden
Allereerst beschikt een betaalde virusscanner over veel meer functionaliteiten. Een basis (gratis) virusscanner beschikt meestal alleen over een scanfunctionaliteit waarmee je de computer controleert op malware en virussen. Een betaalde virusscanner heeft daarnaast ook firewall, anti-spam, user control, anti-phising en dergelijke. Tevens wordt het verschil gemaakt in de detectie van schadelijke bestanden. Dit heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van updates. Een professionele virusscanner kan meerdere updates per dag installeren waardoor de virusscanner direct reageert op nieuwe malware. Een ander belangrijk verschil is de real-time bescherming. Een goede virusscanner is dus wel nodig om je te wapenen tegen virussen. Laat je adviseren door je IT-leverancier of geef ons een belletje.

Simpel en snel virusproof
Natuurlijk dien je als internetgebruiker ook zelf alert te zijn tijdens je internetavonturen. Hoe kun je simpel en snel virusproof internetten? Start eens met de onderstaande punten:

  • Email – Klik niet zomaar op linkjes in een email van een onbekende. Wees alert op mailtjes van zogenaamde banken, postorderbedrijven en dergelijke. Open nooit zomaar een Zipfile als bijlage.
  • Downloaden – Let op met het downloaden van software. Ook op het oog veilige websites kunnen schadelijke bestanden bevatten. Ook het downloaden van muziek en films op (illegale) download websites zijn een bron van virussen.
  • USB-sticks – Gebruik geen harde schijven of USB-sticks van andere (onbekende) personen.
  • Internetgebruik – Pas op voor banners, advertenties en pop-ups. Moderne up-to-date internetbrowsers voorkomen dat je schadelijke bestanden binnenhaalt tenzij je er zelf op klikt.
  • Duistere website – Virussen zijn illegaal en gedijen daarom goed op illegale sites. Vermijd websites voor volwassenen, gratis spelletjes en gokwebsites.

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn op het gebied van antivirussoftware? We denken graag met je mee. Bel 088 2177575 voor een afspraak.

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl