Regel de beste back-up van je bestanden

Natuurlijk kennen we allemaal die stem in ons hoofd die vertelt dat we eigenlijk een goede back-up van onze bestanden moeten hebben. Je hoopt er nooit gebruik van te maken, maar het is slim om met regelmaat een back-up te maken. Je wilt immers bij een calamiteit niet je bedrijfsgegevens verliezen.

Dan nog een belangrijke kanttekening; werkt je back-up wel zo goed als je hoopt? Wordt alle data wel meegenomen en wie controleert of alles gelukt is? Heb je wel eens een test uitgevoerd om te kijken of alles goed wordt teruggezet? Wordt de administratiedatabase wel goed meegenomen?

Dit zijn enkele zeer kritische vragen die je jezelf moet stellen als het gaat om een goede back-up. In geval van een calamiteit, wil je vanzelfsprekend de data zo snel mogelijk tot je beschikking hebben.

Een goede back-up
Voor het maken van een goede back-up zijn aantal vragen van belang om te beantwoorden:

  • Wat wil ik veiligstellen in een back-up?
  • Hoe lang wil ik mijn back-up bewaren en wanneer wordt het overschreven?
  • Welke financiële kosten brengt dit met zich mee?

Twee vormen back-up
Er zijn twee vormen van back-up die we hanteren. Namelijk Offside Back-up en Online Back-up. Bij een Offside Back-up is het de bedoeling dat een tape of disk met de back-up mee naar huis wordt genomen. In het geval van een inbraak of brand op kantoor is de back-up altijd beschikbaar. Echter schuilt hier ook de uitdaging. De tapes moeten wel iedere dag mee naar huis worden genomen om voor een betrouwbare back-up te zorgen. Als dat niet consequent gedaan wordt, is je back-up niet betrouwbaar. Wanneer dit het geval is gebruiken we Online Back-up. Deze vorm neemt je veel werk uit handen. Je hoeft namelijk geen tapes meer mee naar huis te nemen, nooit meer een tape te verwisselen en nooit meer nieuwe tapes aan te schaffen.

Het gemak van Online Back-up
Jij bepaalt wanneer de Online Back-up begint met het wegschrijven van de data. Bijvoorbeeld ’s avonds, zodat de back-up klaar is als de werkochtend begint. Het is hedendaags de meest gebruikte vorm binnen het MKB. Geen dure aanschaf meer van tapes en tapestreamers, maar een abonnementsvorm. Afhankelijk van hoeveel data je veilig wilt stellen, betaal je naar rato een bedrag per maand. In een beveiligde tunnel worden je bestanden overgebracht naar het aangewezen datacenter. Een makkelijke en efficiënte manier van je bestanden veiligstellen is dus dichterbij dan je denkt.

Wil jij ook een goede, betrouwbare back-up en heb je geen zin meer om te investeren in de ouderwetse tapes? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons op voor Online Back-up. Bel 088 2177575 of mail naar info@think4.nl.

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl