Optimale WiFi-verbinding in jouw bedrijf

Hoe kun je WiFi optimaal laten functioneren in jouw bedrijfspand? Geen storingen, geen slechtbereik of internetuitval. Ga met ons stappenplan in een paar stappen naar beter internet.

Stap 1: Kies het minst drukke kanaal
Zie je veel WiFi-signalen als je op je laptop of telefoon kijkt? In gebieden met veel routers kan het erg druk zijn op een kanaal. Door het minst drukke kanaal te kiezen kan de betrouwbaarheid een stuk beter worden. Door gebruik te maken van software (zoals inSSIDer) kan je een scan maken en heel nauwkeurig alle WiFi-signalen registreren, inclusief de langsrijdende stadsbus die een draadloos WiFi-signaal uitzend. Overstappen op 5GHz-signaal kan ook helpen. Let wel, dit heeft een minder ver bereik dan de meest gebruikt 2.4 GHz. Daarnaast is nog niet alle hardware (veelal oudere) geschikt voor het 5GHz-signaal.

Stap 2: Up-to-date software en hardware
Zorg voor het up-to-date houden van je software, aangezien oude fouten eruit worden gehaald en nieuwe technologieën de snelheid kunnen verbeteren. Hierbij wordt voornamelijk gedoeld op de software van de router en van je laptop. Er zijn verschillende WiFi-protocollen beschikbaar (802.11a/b/n/g/ac). Nieuwere hard- en software beschikt over deze protocollen, waardoor je een snellere en meer stabiele WiFi-infrastructuur kunt realiseren. Update daarom je software en hardware en check eventueel of je kunt overstappen naar een ander WiFi-protocol.

Stap 3: Radiogolven en blokkades
WiFi is een radiogolf met beperkt bereik. Inpandige blokkades zoals muren of (gewapend) beton kan het signaal blokkeren. Maar ook de magnetron en de controller van de Xbox of Playstation stoort met het WiFi. Daarom is het handig om blokkades in kaart te brengen zodat je de plaatsing van de router (of ontvanger) hierop kan aanpassen.

Stap 4: Plaatsing van de router
Vanwege interferentie is het wijs om je router niet te plaatsen bij stroomkabels of naast andere apparaten die signalen uitzenden. De meterkast is daarom juist niet geschikt, ondanks dat de router dan mooi uit het zicht is. Het is daarom verstandig een centrale plek in kantoor te vinden om het signaal zo goed mogelijk te krijgen.

Stap 5: Installeer extra hardware
Wij raden het gebruik van de zogeheten ‘repeaters’ af. Repeaters ontvangen het signaal draadloos en zetten het draadloos weer door. Als het ontvangende signaal al slecht is, zal het signaal wat wordt doorgegeven slecht blijven of zelfs nog slechter worden. Mocht het signaal niet het volledige huis of kantoor beslaan, dan adviseren wij te werken met extra access points. Deze sluiten we dan bekabeld aan, eventueel via Ethernet over Power (EoP) voor het optimale bereik. Voor de professionele markt, voor diegene die echt opzoek zijn naar het beste WiFi werken we met Wifi-controllers, waarbij centraal gewerkt wordt met een mini-server die alle access points in het netwerk beheert en controleert.

The art of WiFi
Bij het uitvoeren van deze stappen komt de art of WiFi om de hoek kijken. Is het WiFi-signaal nog steeds niet goed na het volgen van deze stappen? Het is een kunst om jouw WiFi-signaal helemaal af te stemmen op jouw werkplek. Wij hebben de specialisten en tools om dit mogelijk te maken.

Ben je benieuwd hoe het met jouw WiFi gesteld is? Bel gerust voor meer informatie of vraag een gratis en vrijblijvende scan aan: 088 2177575

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl