Office 365 Business vs Office 365 Enterprise E5

Office 365 Business vs Office 365 Enterprise E5: Maak jij de juiste keuze?

Wij krijgen vaak de vraag voorgelegd: Wat is nu precies het verschil tussen de Business licentie en de Enterprise licentie van Microsoft Office 365?

Het prijsverschil is aanzienlijk, terwijl de verschillen in beide varianten klein lijken. Zowel in Office365 Business Premium als in Office365 Enterprise E3 zit de volledige Office installatie, inclusief de online diensten als Sharepoint, Skype en Exchange.

Het eerste belangrijke verschil tussen de Business en Enterprise licentie is de limiet van het aantal gebruikers. Met de Business licentie kunnen maximaal 300 gebruikers worden toegelaten. Toch zijn er nog meer belangrijke verschillen tussen de twee licenties die misschien niet direct opvallen: 

  1. Met een Business licentie is het niet mogelijk om Office te installeren op een gevirtualiseerde werkomgeving (hosted desktops).
  2. In Office van Business Premium kunnen geen software plugins worden geïnstalleerd. Koppelingen in Outlook en Word vanuit bedrijfsapplicaties (zoals CRM) zijn niet mogelijk.
  3. Group Policies (controle over update opties, sjablonen, beveiligingsinstellingen, etc.), zijn alleen mogelijk binnen de Enterprise licenties.
  4. Met de Enterprise licentie heb je Exchange online archiving, Data Loss Protection en Advanced Threat Protection tot je beschikking. (In onze volgende blog zullen wij daar dieper op in gaan).

Let op: dit zijn slechts de grootste verschillen. De complete lijst is veel langer – maar deze verschillen zijn kleiner en voor veel organisaties van minder belang. Natuurlijk wegen niet alle verschillen even zwaar voor jullie organisatie. Maar het is wel slim om goed na te denken over wat je als bedrijf precies nodig hebt.

Wil jij zeker weten dat je de juiste Office 365 licentie gebruikt (of gaat gebruiken)?

Wij adviseren je graag – en kunnen ook kritisch kijken naar je huidige licentie om te zien of jullie organisatie optimaal gebruikt maakt van de mogelijkheden, of teveel betaalt voor zaken die je eigenlijk niet nodig hebt.

Laatste tip: kies altijd de optie om je Office 365 licentie maandelijks aan te kunnen passen. 

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl