Perfect mobiel beheer met Microsoft Intune

Uw medewerkers gebruiken mobiele apparatuur van de zaak. Telefoons, laptops en tablets zijn continu verbonden met uw bedrijfsnetwerk. Maar wie bepaalt welke websites er mobiel bezocht worden, waar er wordt ingelogd en welke apps je kunt downloaden? Die controle biedt Microsoft Intune.

Microsoft Intune voor bedrijven

Microsoft Intune is een cloudservice voor het beheren van mobiele apparaten en apps. IT begrippen als Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) bestaan al even, maar nu we steeds meer mobiel werken en online bereikbaar zijn is het beheren van ‘mobiel’ belangrijker dan ooit. Daarom bedacht Microsoft een omgeving waarbinnen je als bedrijf al je mobiele apparaten en apps kunt managen en gecontroleerd kunt laten gebruiken. Think4 legt uit hoe Microsoft Intune werkt in de praktijk.

Werkplekbeheer vanuit de cloud

Bedrijven laten medewerkers mobiele apparatuur van de zaak gebruiken, zoals telefoons, laptops en tablets. Bij voorkeur allemaal verbonden met het bedrijfsnetwerk en altijd en overal bereikbaar. Alles in de cloud lijkt de oplossing, maar dan zijn we er nog niet. Want wie bepaalt welke websites er op een zakelijk device bezocht worden, waar wordt er ingelogd en welke apps kunnen er gedownload worden? Die controle biedt Microsoft Intune.

Met Microsoft Intune bepaalt u als werkgever hoe mobiele apparaten binnen uw organisatie worden gebruikt. Ook kunt u een beleid maken voor de toepassing van bepaalde functies, bijvoorbeeld door het beperken van emailverkeer buiten de organisatie. Intune kan ook het gebruik van persoonlijke apparaten op de zaak (Bring Your Own Device) controleren, waardoor zakelijke gegevens beveiligd zijn.

mobile device management

Koppeling met Microsoft 365

Zonder al te diep in te gaan op de achterliggende techniek, laten we zien dat u met Microsoft Intune zorgt voor werkplekbeheer vanuit de cloud. Intune sluit naadloos aan op Microsoft 365 (voorheen Office 365). Microsoft Teams, OneNote en andere Microsoft 365-apps kunnen worden geïmplementeerd op mobiel. Extra productiviteit en flexibiliteit zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor Microsoft Intune. Daarbij komt dat uw bedrijfsdata beveiligd is doordat u een beleid voor uw gebruikers heeft gemaakt.

Waarom kiezen voor Microsoft Intune?

  • 100% cloud of een hybride oplossing (Think4 vertelt u hier meer over)
  • Toegangsbeleid op alle mobiele apparaten binnen de organisatie, inclusief BYOD
  • Apps implementeren en verifiëren op apparaten (on-premises en mobiel)
  • Bedrijfsdata beschermen door beleid voor gebruikers
  • Apparaten en apps moeten aan beveiligingseisen voldoen

Mobiele apparaten beheren

Binnen Intune kunt u mobiele apparaten beheren volgens uw eigen beleid. Als het gaat om telefoons, tablets en laptops van de zaak wilt u de controle houden op instellingen, functies en beveiliging. Het gaat immers om toegang tot uw bedrijfsdata of het delen van bestanden. Daarom zorgt Microsoft Intune voor een omgeving op maat waarbinnen alle mobiele bedrijfsapparatuur centraal gemonitord wordt. Gebruikers worden ingeschreven bij Intune en ontvangen het beleid dat het bedrijf voor heeft gemaakt. Denk aan vereisten voor het instellen van wachtwoorden en pincodes, een VPN-verbinding maken en beveiliging tegen bedreigingen instellen.

Nu zijn er ook genoeg mensen die eigen mobiele apparaten voor het werk gebruiken. Dit noemen we Bring Your Own Device (BYOD) en is menig bedrijf een doorn in het oog. Microsoft Intune biedt uitkomst met gecontroleerde toegang en beperkingen binnen het bedrijfsnetwerk met het privétoestel. De medewerker krijgt opties: gehele of gedeeltelijke controle. Voor toegang tot bijvoorbeeld email en Teams kan een app beveiligingsbeleid van toepassing zijn met een Multi Factor Authentication (MFA) om de apps te kunnen gebruiken.

Apps beheren

Ook is Microsoft Intune ontworpen om apps te beheren en uw organisatiegegevens te beveiligen op toepassingsniveau, inclusief aangepaste apps en Store-apps. Binnen de IT noemen we dit Mobile Application Management (MAM). U kunt app-beheer toepassen op zakelijke devices, maar ook op persoonlijke apparaten van uw medewerkers.

Met app-beheer kunnen mobiele apps toegevoegd en toegewezen worden aan gebruikersgroepen en apparaten. Microsoft Intune kan apps configureren, bijwerken en zorgen voor specifieke instellingen. Via rapporten wordt inzichtelijk welke apps worden gebruikt op het mobiele apparaat, met de optie om zonodig alleen organisatiegegevens selectief te verwijderen uit apps. Het grootste voordeel van apps beheren binnen Intune is de extra beveiligingslaag tussen de gebruiker en uw bedrijfsdata.

microsoft 365

Praktische voordelen van Microsoft Intune

Laat Microsoft Intune uw zakelijke mobiele apparaten en apps beheren en ervaar deze praktische voordelen:

  • Een overzicht op welke apparaten er ingeschreven zijn binnen uw Intune licentie.
  • U kunt uw mobiele devices en bedrijfsdata beter beveiligen door uw eigen beleid te bepalen, wie kan waar bij.
  • Bepaalde websites of apps kunnen geblokkeerd worden.
  • Intune maakt rapporten van mobiele apparaten die niet voldoen aan de eisen, zodat u tussentijds kunt bijsturen waar nodig.
  • Bij verlies of diefstal kunt u eenvoudig een device verwijderen, zodat er geen toegang meer is tot uw bedrijfsnetwerk.

Microsoft Intune aanvragen voor uw bedrijf

Wilt u meer controle op mobiel gebruik binnen uw organisatie? Weten welke mobiele apparaten zijn aangesloten op uw zakelijke netwerk? Toezicht houden op online gedrag van uw medewerkers. Een goed onderbouwd beleid vaststellen voor een optimaal mobiel gebruik, zonder vervelende beperkingen?

Think4 kan u voorbeelden laten zien van Microsoft Intune in de praktijk. Via onze site kunt u vrijblijvend Microsoft Intune aanvragen voor uw bedrijf. Mail of bel ons voor meer informatie.

Meer weten? Vraag het Tom.

Tom weet als ondernemer precies waar u als bedrijf voor staat: uitdagingen. Laat uw IT zaken over aan Think4. Wij helpen bedrijven om IT zo goed mogelijk in te richten en up-to-date te houden met slimme oplossingen. Van netwerken tot wifi en van laptops tot volledig IT beheer. Tom helpt u bij het maken van de juiste keuzes en investeringen.