Heads-up: Wat is Dropbox Business?

Dropbox, u heeft er vast wel eens van gehoord. Sterker nog, de kans is groot dat u er mee in aanraking bent gekomen. U slaat bijvoorbeeld uw privébestanden en vakantiefoto’s veilig op. Of u deelt online mappen via Dropbox met vrienden. Niet alleen voor uw privédocumenten biedt Dropbox een veilige omgeving, maar nu ook voor uw bedrijf of organisatie.

Dropbox voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven is een Dropbox Business oplossing gelanceerd om veilig online bestanden te beheren.

  • Wat kan Dropbox Business voor uw bedrijf betekenen?
  • Wat zijn de verschillen met uw privé Dropbox?
  • En hoe zetten wij Dropbox in?

Efficiency en controle

Dropbox Business geeft bedrijven en organisaties de mogelijkheid om op een uiterst efficiënte manier (grote) bestanden centraal op te slaan, veilig te delen en optimaal te beheren. In tegenstelling tot een traditionele file server geeft Dropbox u de mogelijkheid om ook buiten uw eigen organisatie bestanden te delen. Gebruikers kunnen hun eigen device blijven gebruiken (MacOS, Android of Windows). Op deze manier kunt u optimaal online samenwerken zonder controle te verliezen over uw bedrijfsdata.

Laten we eerlijk zijn, aan Dropbox Business zijn licentiekosten verbonden, maar daar krijgen we dan ook wat voor terug! Zeker ten opzichte van de privé Dropbox variant. Met de komst van Dropbox zien wij steeds meer organisaties de afweging maken om hun NAS of fileserver vaarwel te zeggen. Wij zijn ervan overtuigd dat voor veel bedrijven en organisaties de kosten opwegen tegen het gemak en de mogelijkheid om samen te werken in Dropbox Business.

De voordelen van Dropbox Business

Wat zijn nu precies de verschillen met de standaard privé Dropbox en Dropbox Business? Wij ervaren met name de voordelen van Dropbox Business voor bedrijven en organisaties: volledige controle, AVG proof en de kracht van Smart Sync. Lees snel verder!

Volledige controle

Dropbox Business wordt geleverd met een zogenaamd admin console. Als team admin heeft u de volledige controle over uw documenten, team members, mappenstructuur en bent u in staat om gedetailleerde rapportages te creëren. Licenties zijn eenvoudig te beheren en op het moment dat een laptop wordt gestolen bent u in staat om alle data direct te wissen. Daarnaast kan Think4 zorgen voor een integratie met bijvoorbeeld uw Office 365 omgeving waardoor single sign-on en AD koppeling mogelijk zijn.

AVG proof

Ook bent u AVG proof! Niet onbelangrijk, als organisatie bent u eigenaar van alle documenten in Dropbox Business en een veilige opslag en privacy belangrijke items. Dropbox Business is gecertificeerd volgens wereldwijd geaccepteerde en erkende normen en voorschriften op het gebied van data beveiliging en privacy, zoals ISO 27001/2, ISO27018/17 en SOC 2.

De kracht van Smart Sync

Eén van de belangrijkste voordelen van Dropbox Business is Smart Sync. Smart Sync is de syncronisatietool van Dropbox Business en is ongeëvenaard. Smart Sync zorgt voor een slimme en automatische synchronisatie tussen uw lokale apparaten en de cloudomgeving. De synchronisatietool Smart Sync zorgt ervoor dat al uw relevante documenten altijd en zonder vertragingen beschikbaar zijn. Daarbij is het mogelijk om met collega’s tegelijk in documenten te werken en zorgt Dropbox voor een efficiënt versiebeheer van werkdocumenten.

 

Heeft u interesse in Dropbox Business voor uw bedrijf?

Think4 kan direct beginnen met de implementatie van Dropbox Business voor uw bedrijf. Ervaar direct de voordelen van Dropbox Business en werk efficiënter samen met de veilige cloudoplossing van Dropbox voor bedrijven.

Mocht u nog extra informatie willen, neem gerust contact op. Dit kan telefonisch tijdens kantooruren of stuur een mailtje of LinkedIn-bericht.

 

In het najaar van 2019 heeft Dropbox nieuwe desktopmogelijkheden geïntroduceerd, waaronder een nieuwe Dropbox desktop app. Graag vertel ik u meer over deze functionaliteiten in mijn volgende blog.

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl