Efficiënter samenwerken met Microsoft Teams

Efficiënter samenwerken met collega’s? Denk dan eens aan Microsoft Teams

“Soms heb ik het gevoel dat ik veel meer kan met Office 365 dan dat ik nu doe. Klopt dat?”

Het is een vraag die wij bij Think4 vaak horen. Meestal van bedrijven die ons nog niet kennen, maar soms ook van bedrijven die wij al ondersteunen in het optimaliseren van hun Microsoft pakket.

De laatste tijd krijgen wij ook steeds meer vragen over Microsoft Teams, een nieuwe applicatie binnen Microsoft Office365.

Daarom een paar good to knows over Microsoft Teams.

Microsoft Teams is een nieuwe online workspace voor professionals die regelmatig, of op projectbasis, met elkaar moeten samenwerken vanuit verschillende afdelingen of locaties. Microsoft Teams integreert daarbij het beste van bestaande applicaties die al hun succes hebben bewezen:

  • chatsessies binnen het eigen team of met andere afdelingen
  • het delen van bestanden via directe koppeling naar SharePoint
  • snelle toegang tot de persoonlijke OneDrive met aantekeningen en documenten
  • groepsbellen via Skype

Flexibel werken

Microsoft Teams is – kort gezegd – een professioneel, toegankelijk platform in een arbeidsmarkt waar werktijden en werklocaties steeds flexibeler zijn.
Waar collega’s op ieder moment van de dag toegang moeten kunnen hebben tot gemeenschappelijke projectdossiers – en hierover op een efficiënte manier met elkaar moeten kunnen communiceren.

Natuurlijk heeft Think4 het nieuwe Microsoft Teams goed vergeleken met andere applicaties. Wat kun je er bijvoorbeeld meer mee dan met reeds bestaande Microsoft app’s zoals Yammer en Office Groups?

Onze ervaring is dat de meerwaarde van Teams ligt in de mogelijkheden die het biedt om echt samen te werken in complexe documenten en hierover op een prettige, snelle manier met elkaar te chatten. Yammer is toch meer een sociale bedrijfsomgeving.

In Microsoft Teams worden de voordelen van communiceren via chatgroepen gekoppeld aan directe toegang tot interactieve documenten in Sharepoint en Onedrive.

Het beste van twee werelden voor grote organisaties waarin afdelingen en locaties efficiënt en inhoudelijk moeten samenwerken – maar ook voor kleinere bedrijven waar professionals veel onderweg zijn en snel met elkaar moeten schakelen.

Wie een beetje ingevoerd is in de wereld van online workspaces vraagt zich misschien wel af: wat is eigenlijk het verschil met het vergelijkbare platform Slack?

Twee dingen.

  • Allereerst gebruik je Microsoft Team GRATIS binnen je Office365 pakket. Het is daarmee ook optimaal geïntegreerd in alle andere bestaande (en nieuwe) Microsoft applicaties.
  • Daarnaast ziet Microsoft Teams er gewoon strak uit – en horen wij van onze klanten dat het bijzonder eenvoudig en prettig werkt.

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe jullie organisatie Microsoft Teams kan gebruiken om nog sneller en efficiënter samen te werken?

Nodig ons dan snel uit voor een kop koffie en wij helpen jou om een (proef) Teams-pagina in te richten die precies aansluit op de interne communicatievraagstukken van jullie organisatie!

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl