Ben jij klaar voor lady Cortana?

Ben jij klaar voor lady Cortana?

Iedereen heeft het maar over Windows 10. Gaan we upgraden of blijven we fijn bij Windows 8 of zelfs nog Windows7? Maar nergens horen we van lady Cortana. Daarom stellen we haar graag even voor. Zij is als het ware een pratende virtuele dame die bij Windows 10 hoort en een spreekbuis is van en naar je device.

De kenners zullen weten dat Cortana het zusje is van Apple-Siri en Xboxfans zien de gelijkenis met het Al wezen uit de videogame van Microsoft Halo. Dat zij in de toekomst je goedemorgen zegt vanaf je device is natuurlijk wel erg bijzonder. Cortana kan je tevens veel werk uit handen nemen. Zij sluit en linkt applicaties, voert gesproken commando’s uit, vertaalt gesproken en getypte zinnen in meer dan 40 talen. Op dit moment spreekt ze nog geen Nederlands, maar Microsoft werkt daar hard aan. Ze is al wel beschikbaar bij een Engelstalige installatie van Windows 10.

Lancering Windows 10 Microsoft lanceert Windows 10 op een bijzondere en vernieuwende manier. Iedere gebruiker wordt gestalkt met een pop-up venster dat regelmatig opduikt voor de gratis installatie van Windows 10. Het blijft in je scherm verschijnen zodat de verleiding groot is om toch eens te klikken. Was je eerst resoluut tegen een upgrade naar Windows 10? Nu ben je eigenlijk wel nieuwsgierig. Tegenwoordig is dit de nieuwe manier om software aan de man te brengen. Vroeger betekende een nieuwe computer tegelijkertijd een nieuwe Windowslicentie. Nu kun je jouw huidige licentie blijven vernieuwen en is het kwestie van kiezen voor een upgrade.

Voordelen upgrade Windows 10 Waarom pusht Microsoft de upgrade naar Windows 10 en wat zijn de voordelen? We hebben het voor je op een rij gezet:

  • Tot en met 28 juli 2016 gratis upgraden .
  • Snel opstarten, maar niet veel sneller dan Windows 8.1.
  • Via Windows 10 wordt de nieuwe browser Edge gelanceerd. Internet Explorer had namelijk niet de beste reputatie op het gebied van veiligheid.
  • Betere integratie met cloud-samenwerking met tablet en smartphone.
  • Aanmaken van virtuele desktop, vooral leuk als je ICT’er bent.
  • De toekomstige introductie van de Nederlands sprekende Cortana.
  • De tijd dringt. We hebben nog een half jaar om de gratis upgrade te doen naar Windows 10.

Cortana is de toekomst. Ook voor jou? Volgens Microsoft is Cortana de toekomst. Siri van Apple en Cortana van Microsoft; je leert ze op den duur kennen. Nu eerst maar eens een keuze maken voor Windows 10 of toch niet? Uit ervaring blijkt dat dat de upgrade zonder problemen gaat. Je kunt tot en met 28 juli 2016 beslissen, daarna zijn er kosten verbonden aan de installatie van Windows 10. Overleg anders eerst even met je IT-leverancier of bel ons: 088 2177575

Win een speeddate met Cortana By the way, kun jij niet wachten om kennis te maken met Cortana? Meld je dan nu aan voor een speeddate met haar. De gelukkige heeft een maand lang een laptop  met Cortana en niet te vergeten, Windows 10 . Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar tom.smit@think4.nl. Met als onderwerp ‘speeddate Cortana’ en vermeld in de mail waarom het een must is dat jij Cortana ontmoet. We zijn benieuwd! Mailen kan tot en met 13 februari 2016. Onder de tien leukste inzendingen verloten we de kennismaking met Cortana. Specifieke voorwaarden betreft het gebruik van de laptop met Cortana zullen we met de winnaar delen  vlak voor Valentijnsdag.

 

Think4 bezoekadres
Bezoekadres
op bezoek bij Think4

Hier drinken wij onze koffie!

Think4
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven

088 – 21 77 575
info@think4.nl